Spring til indhold

Ofte stillede spørgsmål

Ofte Stillede Spørgsmål

Ridgier knytter sig ofte meget til deres mennesker og helst vil være i fysisk kontakt hele tiden (vi kalder dem også velcro hunde herhjemme) - men, de fleste mennesker arbejder jo, og heldigvis er de rimeligt gode til at tilpasse sig livet udenfor den afrikanske high veldt. " Generelt må man sige at en Ridgeback som tommelfinger regel en aktiv hund, der kræver en del - især mental - aktivering. Dvs at man skal sørge for at der sker noget i hundens liv også før man går på arbejde, ikke nødvendigvis masser af motion men hjernearbejde eller sjov leg med andre hunde. Hvis man så også lader hunden bruge hjernen når man kommer hjem - med lidt træning, spor eller lign. - og involverer hunden er i dagligdagen mest muligt. Det er ikke fordi det er så megen ekstra tid man skal bruge i det daglige, blot skal hunden tænkes ind i ens rutiner og inddrages så meget som muligt. " Vi har kun haft alene hjemme problemer med en enkelt (udefra importeret) hund og kun meget få af vores hvalpe har haft det i kortere perioder, ridgier er nok aktive hunde der elsker at lave noget, men de kan også godt lide at sove " En hvalp skal dog helst ikke være alene hjemme mere end 3-4 timer ad gangen i begyndelsen og selv en voksen hund vil synes at mere end 8 timer dagligt kan give et meget kedeligt liv. "
" Prisen på en RR hvalp varierer en del både fra opdrætter til opdrætter og for de enkelte hvalpe. " " Vores familie hundehvalpe koster 16.000 . Vores kuld er omhyggeligt planlagte og begge forældres fysiske og mentale sundhed er kortlagt så meget som muligt gennem mental beskrivelse, DNA test, røntgen og regelmæssige dyrlæge tjek. Vi udstiller en del for at få et godt uafhængigt billede af hundens eksteriør i forhold til racens standard og har herudover 20 års viden om Ridgebacks verden rundt, hvilket er nyttigt når der studeres stamtavler før en parring planlægges. Vores hvalpe er forsikret mod ""skjulte fejl og mangler"" i de første to år via Agria hvilket også giver øget tryghed for køber "
Ja i hvertfald vores Ridgier er skødehunde - som en af mine hvalpekøbere siger om sin 40 kg store 5 årige han: "han har ikke fundet ud af, at han har vokset sig en smule større end en Cocker Spaniel"
NEJ. Udstilling skal være til fornøjelse for både hund og ejer og skal derfor være frivillig. Dog ser vi meget gerne, at vores bedste hunde bliver udstillet og giver meget gerne støtte og råd.
Det er af yderste vigtighed at hvalpen går til både hvalpemotivation og almindelig lydigheds træning de første år, både så hvalpen kan socialiseres ordentligt sammen med andre hunde og for at man som hvalpeejer har andre hvalpeejere at dele glæder og problemer med. Træningspladsen giver uvurderlig læring på mange niveauer for både hund og ejer og deltagelse her er et af de krav vi stiller til vores hvalpekøbere.. "
Man skal regne med ca. 700-800 pr måned til at begynde med, lidt mere som hvalp - mindre som voksen. " Tænk på: -Foder -Dyrlæge -Træning -Forsikring Så er der start omkostninger - snor, sele, bur, madskål, pude osv Tænk på at hvalpen vokser MEGET – så hvis du kan låne de ting som hvalpen alligevel vokser fra fra bekendte eller købe brugt , vil det spare mange penge. " Det er meget op til dig selv hvor meget du vil ofre og til den helt lille hvalp bør ""ting"" indkøb holdes så lavt som muligt, det bliver alligevel splittet ad. "
Nej, det sker i samarbejde med os, da det er utroligt vigtigt at få den rigtige hvalp til den rigtige familie og vi bruger mange timer med hvalpene hver dag og lærer dem og deres forskellige mentaliteter at kende, og herudover får vi en uvildig hvalpetester til at gennemgå hvalpene ved syv ugers alderen (se under hvalpetest andet sted på siden) Vi bruger også megen tid på at lære de potentielle familier og deres behov at kende så vi sammen kan foretage den helt rigtige match, så hvalpen kan blive til glæde for alle og få et dejligt liv. "
"a, jeg bruger til en hvis grad klikker, og har trænet meget med det. Men det kan gøres en del mere konsistent end hvad jeg gør for tiden, men det er lidt sværere med flere hunde og den samme klikker - det er jeg simpelthen kke dygtig nok til. Men alle vores hunde bliver trænet positivt
En lille hvalp der lige er taget fra sin mor og sine søskende har et enormt behov for at føle sig tryg i sin nye familie. Jeg anbefaler at man anskaffer sig et passende transport bur (stort nok til at en voksen RR kan ligge komfortabelt udstrakt) og stiller en hyggelig lille papkasse derind for at give et rart sted at putte sig. Denne kasse stilles i umiddelbar nærhed af sengen - (de første nætter kan man godt komme til at tilbringe på madras ved siden af kassen med en arm inde i den) eller at sengen i den første lange tid placeres der hvor kassen står. Hvalpen skal kunne høre ens åndedrag og man skal selv kunne blive vækket af når den piber fordi den skal ud og tisse om natten. Tænk på kassen som en kravlegård der holder hvalpen sikker der hvor DU er, dvs at hvalpen må aldrig lukkes væk i andre dele af huset. Så hellere slæbe kassen hen i stuen løbet af dagen så den er centralt placeret, når der skal soves middagslur.
Ja! Gennem tid er rigtigt mange af vores hvalpe blevet HD og AD fotograferet og indtil videre har alle været HD FRI og kun en enkelt har haft 1 på albuerne. De fleste ejere vil meget gerne vide om deres hund har sunde hofter og albuer og derfor kan bruges til alle former for aktiviteter. Men det også er vigtigt for os som opdrættere at vide hvordan vores opdræt udvikler sig, så vi betaler derfor for at få fotoene indsendt til DKK og bedømt. "
Helt generelt om Rhodesian Ridgebacks har Ridgeback Klubben udgivet en bog på dansk : Rhodesian Ridgeback, den kan købes hos klubben eller lånes på biblioteket. Hvis du køber hvalp her, er den også del af hvalpepakken fra os. Herudover findes der gode bøger om den første tid, jeg kan bl.a. anbefale: Fra hvalp til Hund - af Irene Jarnved
Ikke mere end andre korthårshunde - dvs at den har ingen underuld at fælde, men hvis du er testet allergisk overfor hunde så er den ligesom enhver anden hund se : https://allergi.astma-allergi.dk/myter-om-pelsdyrsallergi