Spring til indhold

Ridgebacks og børn?

  • af

Vi får ofte spørgsmål fra børnefamilier om Ridgebacks er gode med børn? og det er altid svært at svare på. Ridgebacks er store aktive hunde, der som hvalpe og unghunde slet ikke er istand til at bedømme hvor hårde deres kroppe er eller hvor meget halen kan slå. At få en Ridgeback hvalp samtidigt med at man har små børn – det er selvfølgeligt muligt og for mange fungerer det, og er til stor glæde for både børnene, de voksne og hunden,  men det kræver at man – både mor og far – har overskud: overskud til hvalpetræning, overskud til når den store hvalp/unghunden spæner gennem huset med barbie dukken og samtidigt vælter den mindste fordi han ikke har set ham. (Eller når den unge hund graver sig igennem dobbeltsengen fordi resten af familien farer rundt og forbereder børnefødselsdag). Overskud til inddrage en hund som jævnbyrdig del af familien.

Den lille pige var på besøg en aften, hun er vokset op med en ældre Ridgeback og har fra hun var baby lært at håndtere de store hunde – det blev til hurtigt til et venskab

 

Det er selvfølgeligt også muligt at få hunden først – billederne i den nedenstående video er nuttede, men Will har lavet et kæmpe arbejde med at træne sine to unge ridgebacks til at passe godt på den lille nye. Som regel går det fint med den rigtige indstilling, men det er vigtigt at hvalpen fra dens første tid i familien lærer at omgås børn.