Spring til indhold

Hvad er vores avls mål?

USA 395.jpg

Før man tænker på at lave et kuld hvalpe skal man overveje hvorfor?  hvalpe søde og det er en pragtfuld oplevelse at have et kuld livlige små piranhaer, men hvalpe bliver også store og en ansvarlig opdrætter slipper ikke sit ansvar den dag hvalpen rejser hjemmefra.

Så det er vigtigt at kunne være sikker på at de hvalpe man sender hjemmefra vil give deres nye familier masser af glæde og gode oplevelser og når man vælger at lave mere end et enkelt kuld hvalpe er det også vigtigt at sætte sig et avlsmål og vi har brugt mange timer på at diskutere hvad der for os er den ideelle hund? den ideelle Ridgeback?

Temperament er for os det allervigtigste, diskussioner med mange hundefolk gennem årene har vist os at det vigtigste overhovedet er at hunden fungerer som forventet i dagligdagen og i samfundet rundt om. De fleste aflivlinger i dagens Danmark er pgra dårligt temperament. Derfor er det første vi kigger på når vi skal vælge avlshan er hans temperament. Herudover har vi også en drøm om at Ridgebacken skal være en hund det er en fornøjelse at træne med og med “Yankee” afkommet må det siges at være lykkes.

Sundhed er nummer to, ingen ønsker en hund med fysiske problemer derfor avler vi kun på sunde hunde. og nøjes ikke med bare at kigge på de enkelte individer men undersøger så vidt muligt også søskende og tidligere generationer. Ingen opdrætter med flere kuld hvalpe kan sige sig fri for problemer, men indtil videre har vi ikke haft større problemer, og enhver køber er velkommen til at få en fuld gennemgang af hele hundefamilien.

Udseende : selvfølgeligt skal en Ridgeback være en smuk hund der er en fornøjelse for øjet i dagligdagen. En smuk Ridgeback skal følge racens standard som fra snude til halespids beskriver hvordan den ideele Ridgeback skal se ud. Denne standard blev først til i 1922 og er blevet udviklet og udvidet på enkelte punkter siden.  Standarden er idealet og enhver Ridgeback har punkter der følger den perfekt og andre der kan forbedres.

En seriøs opdrætter er nødt til at tage stilling til hvilke områder der kan styrkes, man kan ikke bare “følge standarden” men er nødt til at evaluere sin tæve for at finde lige præcist den han der har styrke hvor hun er mindre stærk.

Vi har valgt at fokusere primært på bevægelse og struktur, på vinkler og muskler der kan løfte og bevæge hunden i de frie ubesværede løb der er racens kendetegn.

DSC_0070.jpg