Spring til indhold

Ridgeback Aktiviteter

Da Ridgebacken opstod var der ikke overskud til at lave højt specialiserede hunde, den skulle kunne være vagthund, familiehund og en god all round jagthund, der både kunne stille det kostbare storvildt så trofæerne kunne hentes hjem, men sandelig også kunne bringe familiens aftensmad i form af fuglevildt og mindre byttedyr. Derudover skulle den helst kunne hjælpe med at drive kvæget sammen og passe på det mod rovdyr om natten.

lcrandersfrontJPG.JPG

Derfor er nutidens Ridgeback utroligt alsidig, ikke alene er det en habil jagthund, med særdeles gode evner for Schweiss arbejde og andet drivende arbejde, men man kan også træne rigtigt mange aktiviteter med den såsom almen lydighed (det er dog ikke en traditionel lydighedshund og kan være lidt op ad bakke hvis man ønsker at dyrke LP på konkurrence plan) , Rally-O, Agility, Lure-Coursing, Redningshund samt den er en excellent partner på både korte og lange ture i naturen. Vi har prøvet en del af det og vil fortælle lidt om det her.

yankee%20og%20jeg.jpg

Se også denne artikel af Sydafrikanske  Scotty Stewart, som har opdrættet og arbejdet med racen i over 50 år og har leveret hunde til jagtpleje til Kruger parken: Temperament i det originale og nuværende bush miljø