Spring til indhold

LP og Ridgebacks – er det muligt?

lplille.JPGEn af de stædigste myter om Ridgebacs er at de af nature er stædige, uafhængige, dovne og hader gentagelser og derfor er totalt umulige at træne, men er det sandt?
– eller er myten blot et skalkeskjul hvor de dovne, uafhængige og stædige Ridgeback EJERE kan hvile deres ego’er, istedet for at deltage i den fornøjelse moderne motivations træning er?
Her er lidt gode råd:
5 trin til et pålideligt indkald
Lidt om klikkertræning
Jeg har haft fornøjelse af at lydighedstræne med alle mine Ridgebacks (min dovne natur forhindrer mig i at gøre så meget ved det som især Yankee og Sammy fortjener)
Fufu blev “trænet” under det gamle regime med militær march op og ned af marken, strenge NEJs og hårde ryk i linen – mens de andre har været så heldige at blive født  senere, hvor masser af ros og et godt lederskab modsat stramme liner og tyranni har gjort træning til en fornøjelse for både hund og fører, og noget vi begge glæder os til hele ugen
Selvfølgeligt må det indrømmes at det sommetider tager en del fantasi at lære en RR noget ubehageligt – såsom lange dæk i vådt græs – men der ER faktisk muligt…….
Hunden på billederne er Yankee, som trives på ros og elsker atmosfæren på træningspladsen – på de tre prøver han har deltaget i har han klaret sig flot i en – 80 point af 100, den næste bestod han ikke – men det er måske også lige optimistisk nok at gå op midt i sommerferien uden at have husket at lave sit hjemmearbejde? og den i sidste fik han 76 point.
Det der er vigtigt at huske er at motivere hunden – en Ridgeback gør ikke noget fordi den SKAL, derimod vil den med fornøjelse arbejde sammen med dig i et fælles projekt som den forstår formålet i (og formålet kan godt være en masse ros, eller en ekstra lækker godbid) – der skal være masser af glæde hele tiden og man skal huske at en RR IKKE er til repetivt arbejde:  øvelser skal ikke gentages igen og igen – de skal skæres op i små momenter og når et moment er lykkedes skal man slutte med successen.
Dette billede er fra den vist eneste LP avlsklasse nogensinde – afkom af Yankee: LP2 Lewanika Caziba,  LP1 Lewanika Cekezi, Lewanika CebuCebu og LPCH Ahali Fani’s Akali

yankeeavlslp2005.JPG