Spring til indhold

Lewanika Ma-Lozi

Lozi bor i et lille gult hus, ca. 500 m. fra resten af Lewanika-klanen med sin egen familie, kennel-med-ejer Sophie (Helle’s datter), Mads og deres søn Esben.

Lozi er i høj grad Ida’s datter – en intelligent, energisk og træningsglad hund. At hun er en ridgeback skinner igennem med hendes store empati, kærlighed til solskin og hygge under dynen. Hun er en sand familiehund og trives bedst, når vi alle er samlet, og hun kan ligge midt imellem os, dækket af et varmt tæppe. Lozi elsker at vise os de spor, hun finder under vores daglige ture i mosen.

Vi nyder at træne hende i rally og tage hende med til lure coursing. Hun er udstillet 6 gange med gode resultater (5 excl, 1 vg) og er blevet placeret i klassen 3 gange.  Hvis man beder ChatGPT kombinere hendes kritikker til en kritik kommer følgende bedømmelse:

“Elegant, feminine tæve med korrekt bid og feminint hovedudtryk. God muskulatur og bagparti, dog en anelse kort ridge. Bevæger sig sikkert, selvom frontvinklingen kunne være mere tydelig. En kærlig og glad hund med en dejlig farve og pels.”

Men vi prioriterer hendes rolle som et elsket familiemedlem, især på grund af vores liv med babyen. Derfor er hun ikke stillet til flere udstillinger, ej heller flere rally prøver, selvom hun har bestået den første begynder rally prøve.

Hun har gennemgået sundhedstests, der viser, at hun er fri for Degenerative Myelopathy (DM – SOD1A), tidlig debuterende voksen-døvhed (EOAD – EPS8L2 sletning, Rhodesian Ridgeback variant) og juvenil myoklonisk epilepsi (DIRAS1). Hendes hofter (B) og albuer (0), og hun måler 66 cm i højden og vejer 33 kg.

Hvis I ønsker yderligere information om hende, er I velkomne til at ringe til Sophie på 29361661. I er altid velkomne til at besøge os og møde både Lozi, Ida, Kukie og Ollie, også hvis I blot overvejer, om Ridgeback er den rette race for jer.